Prima parte: "Legenda primei mingi de fotbal"

Fotbalul, asa cum il stim noi astazi a aparut in Anglia., unde circula si o legenda sangeroasa cu privire la prima minge de fotbal:

Este o poveste veche despre TASCA, un tiran care asuprea oamenii dint-un orasel din Anglia. In cele din urma, supusii sai nu au mai facut fata abuzurilor si s-au revoltat. Astfel, realizand ca se ingroase gluma, se pare ca Tasca a fugit in Scotia. In ciuda acestui fapt, oamenii se temeau in continuare de fostul conducator, mai exact de o posibila reintoarece a lui cu o armata de mercenari ca sa se razbune. Astfel se face ca un erou local decide sa puna capat zvonurilor odata pentru totdeauna ucigandu-l pe tiran. Dupa cautari indelungate, campionul reuseste sa-l gasessca pe Tasca, il provoaca la lupta si il invinge. Iar ca dovada a ispravii sale, taie capul victimei sale si il leaga de saua calului sau. La reintoarcerea sa, se intampla ceva. Probabil calarind in viteza si-a pierdut echilibru, iar in cazatura este ciupit de dintii capului luat ca trofeu. Prin urmare eroul nostru se imbolnaveste. Totusi, cu ultimile sale puteri, ajunge la biserica din centrul oraselului cu pricina unde arata tuturor celor prezenti capul tiranului lor si il arunca in multime. Dar imediat dupa acest gest, campionul moare, iar oamenii sunt atat de indignati de moartea favoritului lor incat incep sa lovesca cu furie capul tiranului de la unul la altul.

Acesta este si motivul pentru care in oraselele din Anglia unde se mai practica FOLK-FOOTBALL (joc despre care am sa scriu in articolul urmator) mingea este aruncata in joc chiar in fata bisericii.