Avand in vedere faptul ca, din cauza unei defectiuni tehnice, am pierdut toate salvarile de la Football Manager 2008 si fiind deci in imposibilitatea de a continua cursa umilintei (si lipsit de vointa de a o reincepe), m-am decis sa incep un nou proiect care consta in publicarea pe acest blog a 2-3 articole sportive saptamanal. Accentul va cadea asupra asupra Barclays Premier League.

Iata primul dintre acestea:PASUL INAINTE FACUT DE ARSENAL

In urma victoriei obtinute aseara de catre Arsenal Londra in deplasarea de la Marseille, Arsene Wenger si-a mai revenit un pic, obtinand o liniste temporara. Jocul Tunarilor nu a incantator si nu a impresionat. De fapt, ca sa fim sincer, confruntarea a fost lipsita de un ritm demn de o competitie europeana. Doar 13 suturi spre sau pe poarta au fost pe durata intregii partide.
Cu toate acestea, Wenger avea dreptate atunci cand a declarat ca acesta victorie va contribui la cresterea moralului echipei. Ba mai mult, ea contribuie la o serie incurajatoare pentru Tunari: 5 victorii si o singura infrangere in ultimile 6 partide. Bazandu-se pe aceste date, managerul declara: ''Am facut un mic pas inainte, dar trebuie sa fim umili. Suntem o echipa care trebuie sa continue sa creasca si trebuie sa aratam acest lucru".
Totusi HD se simte inevitabil cuprins de un veritabil sentiment deja-vu. De prea multe ori Wenger a declarat ca echipa sa este in crestere si de prea putine ori ca ea este "coapta". Se cauta mereu progresul, dar nu se ajunge la un produs final. S-au scris nenumarate critici la adresa lui Wenger pe aceasta tema, pe faptul ca el creste tineri care, insa, isi ating perioada de varf la alte echipe.
Daca tot ar fi sa se vorbeasca de un pas inainte, HD subliniaza finalul perioadei de transferuri din vara, cand au fost adusi jucatori cu experienta precum Arteta, Mertesacker etc. E drept, a fost doar un mic pas in fata, dar unul ce se poate consolida prin continuarea in aceeasi directie. Acesta nu inseamna ca cei de la Arsenal trebuie sa inceapa sa cumpere exclusiv talente deja formate, ci sa se reintoarca la origini. Practic, la perioada in care la Tunari evoluau atat veterani, cat si tineri in cautare de experienta.
Nu ar fi rau ca Wenger sa mai arunce o privire la afacerile incheiate de Sir Alex Ferguson: tine-ti prietenii aproape, iar dusmanul si mai aproape.


CONCRET: FC Everton a evoluat timp de 8 ani pe Anfield, faimosul teren al echipe rivale FC Liverpool.

ABSTRACT: Merle Kessler despre fotbal: ,,Fotbalistii, la fel ca prostituatele, sunt in afacerea distrugerii propriilor trupuri pentru placerea strainilor".

POZA SEMNIFICATIVA: