Mai în glumă, mai în serios s-au dat știrile cu arbitrii puși pe blat din perioada de intersezon, din amicale. Mie mi se pare că dezvăluirile despre acei arbitri au fost făcute mai mult pentru senzațional și nu pentru a demasca gunoiul în care ne învârtim ca națiune în fotbal, sport și nu numai.

Eu mai cred ca ziariștii știu mult mai multe despre sistemul corupt dar țin totul pentru ei din motive economice pentru că dezvăluirile ar putea face rau ”fotbalului”. Și asta o să auzim în continuare despre orice ciumă din subsolul României, adicăe prea mare mizeria și o să cadă prea mulți ca sistemul să funcționeze în continuare.

Un argument împotriva acestor ziariști de carton e sistemul medical, unde s-au făcut dezvăluiri incredibile despre corupția și nepăsarea polticianului în cârdășie cu medicii, dar din păcate nu s-a schimbat nimic.

Citesc azi o știre care ămi dă fiori și îmi demonstrează încă o dată ca lucurile nu s-au schimbat în bine de la revoluție încoace. Unele lucruri sunt chiar mare rele deât erau în comunism, de exmplu selecția sportivilor se făcea mult mai bine de acea și rezultatele erau altele. Sistemul sportiv românesc nu s-a adaptat capitalismului cum ar fi trebuit, cei din sport nefind interesați să construiască ceva durabil, pe termen lung, percepția oamenilor despre îmbogățire e că se face peste noapte și prin secarea României de patrimoniu. Hagi cu Academia și cu Viitorul, aflat pe primul loc in Liga I e cu siguranță o excepție.