Later edit:
Jucatorul Morutan a declarat ca

"Niciodata in viata mea nu imi mai scot tricoul dupa gol!" 

O dovada ca exista speranta in ceea ce-l priveste, sper doar sa nu uite decizia asta pentru ca nu exista motiv sa-ti scoti tricoul dupa un gol, chiar de aceea e si pedepsibil cu cartons galben. Exceptie de la aceasta regula e facuta doar cu jucatorii consacrati carora le sunt trecute cu vederea aceste lucruri. Morutan numai daca va ajunge ca Messi ar trebui sa e mai gandeasca sa-si scoata tricoul de joc.

Articolul initial:

Inaintea meciului de la U19 am citit o declaratie a selectionerului Boingiu care m-a uimit. Mai in gluma mai in serios, acesta a spus ca ideal ar fi sa ne egaleze ucrainenii pe final si noi sa mergem mai departe. Ne-a egalat Ucraina cu aportul unui jucator complet idiot si am pierdut datorita fricii rezultatului. De rezultatul final ii e frica doar unui antrenor mic, mic de tot.

Peste tot in Romania, antrenorii sunt prizonierii rezultatului de care tin cu dintii, indiferent de "frumusetea jocului", cea ce nu e un lucru gresit atata timp cat sti sa joci "italieneste", adica sa fii copt la cap, sa fii profesionist. Daca ai unu ca Morutan in echipa, un jucator care a dat gol din greseala si l-a sarbatorit de parca ar fi castigat campionatul mondial, atunci n-ai nicio sansa.

La antrenorii romani, prima speranta de schimbare am avut-o cand a venit Reghe de la Chiajna, in primul mandat cand a declarat ca in 6 luni daca nu castiga campionatul isi da demisia. Atunci am avut prima speranta ca s-a terminat cu vesnica "reconstructie".

Contra e promitator, se pare ca nu l-a luat pe "adversara porneste ca favorita" in brate, are si jucatori in oarecare forma si cred ca e singurul care nu a vorbit de reconstructie cand a venit la nationala. Pe langa Contra, singurii antrenori profseionisti, curajosi, la nivel inalt sunt Sumudica, Hagi si Petrescu. Chiar daca au stiluri diferite sunt antrenori cu personalitate. Sumudica si Hagi sunt antrenori ce dau libertate jucatorilor de atac, Hagi chiar si fundasilor, pe faza de atatc, iar la Petrescu nu misca niciun jucator fara cuvantul antrenorului.

Sunt curios cati jucatori si-ar fi dat tricoul jos la un gol norocos in minutul 70 daca era Petrescu selectioner, sau cum ar fi dominat Romania daca era Hagi la carma nationalei U19, sau cum ar fi speculat orice greseala echipa lui Sumudica.